Güneş Paneli Temizlik

Güneş Paneli Temizlik



Çevresel koşullara göre oluşan toz ve kir panellerin üzerine yapışarak güneş ışınlarının yüzeye nüfuz etmesine engel olur. Tam olarak güneş ışını alamayan fotovoltaik hücreler güneş enerjisi üretemeyeceğinden panellerin temizlenmesi gerekir.






Güneş enerjisi santralinizin çalıştığı süre boyunca maksimum verimde elektrik üretimi yapabilmesi için Güneş Panellerinin belirli periyotlarla yıkama işlemi yapılması gerekir.

      Güneş Enerji Santralinizin maksimum verimde elektrik üretimi yapabilmesi amacıyla Güneş Panellerinin yıkama işlemi I.E.S. ENERJİ prosedürlerine göre gerçekleştirilecektir.

       Güneş panellerinin temizlik ve yıkama işlemi sırasında Reverse Osmosis su kullanılır. Santralde bulunan güneş panellerinin tamamı güneş paneli temizlik işlemi için özel olarak tasarlanmış cihaz ile yıkanarak temizlik işlemi yapılacaktır.
      

      Güneş Paneli Temizlik ve Yıkamanın Önemi ;
    • Güneş santralinde enerji üretimini düşüren ve en büyük etken olan panellerin kirliliğin giderilmesi.
    • Panel kirlilik durumuna göre %8 ile %15 arasında verim artışının sağlanması.
    • Düzenli yapılan temizlik ve yıkama sayesinde enerji üretiminde maksimum verimin elde edilmesi.
    •.Düzenli temizlik yapılmaması durumunda, çevresel sebepler nedeniyle panel yüzeyine yapışan tozlar yağmur ve kar gibi etkiler ile kirleşmeye sebep olur. Bu durumun santralinizde %25'lere varan enerji üretim kayıplarına sebebiyet verir.
 

Ürünlerimizi İnceleyin